Étkezési marha zselatin - 220 bloom
Kiváló zselésítő hatású minőségi zselatin.
A bloom érték kifejezi a zselatin gélesedő képességét. Minél nagyobb a száma, annál erősebb a kapott termék.
Ez egy nagy értékű fehérje, fehérjetartalma 80–90%
A 220 zselatin becsült adagolása 1 kg gél esetén
Enyhén kötött gél Aszpik tálak............................... 40-50g
Közepesen kemény gél Aszpik torták....................... 60-80 g
Szilárd gél,szeletelt termékek szalámi és mozaikok.... 90-100 g
Előkészítés:
Öntsön kívánt mennyiségű zselatint a megfelelő mennyiségű vízbe, és enyhén keverje össze, hagyva, hogy megduzzadjon. Ezután melegítse a gélt vízfürdőben körülbelül 60-65 ° C hőmérsékletre, alkalmanként keverve. Feloldódás után a készített gél elkészült. Ezt követően néhány órán át hűteni kell.
Általános hibák az elkészítés során:
magas hőmérséklet, a zselatin nem forrhat fel, legfeljebb 90 ° C hőmérsékletig. Túl gyors keverés, légbuborékok képződése.
Leírás:
A zselatint részleges denaturálással nyerik, ez egy nagy értékű fehérje, fehérjetartalma 80–90%. A zselatin állati eredetű természetes anyag, amely főként kollagént tartalmaz. Egyéb fehérjéket is tartalmaz, például kreatint, albumint és hasadásuk eredményeként létrejövő termékek. Ezenkívül a zselatin kis mennyiségben tartalmaz nukleinsavakat, szénhidrátokat és ásványi sókat. A zselatin feloldódik a vízben, és kolloid rendszert képez - egy sót, amely a hőmérséklet-emelkedés következtében könnyen gélekké alakul. A zselatint széles körben használják. Az élelmiszeriparban sűrítőként, kolloid tartósítószerként, kötőanyagként és habként is szolgál. Desszertek, pudingok, zselék készítésére használják. Az élelmiszeriparban különféle hús- és halételek készítésére használják, zselében tálalva. Sűrítőként használják a joghurt előállításában, valamint védőanyagként a fagylalt és a fagyasztott desszertek előállításában. A húsiparban sonkák, aszpikok és töltelékek előállítására használják.
Természetes orvosság a porc megújulásához a zselatin
Hatása megegyezik a kollagénnal.Nagy előnye, hogy nagyon könnyű elkészíteni, és igazi csodaszer a térd-, csípő- és egyéb ízületi problémákban.Hasonló szerkezetű, mint a porc, kitölti a réseket, így nem csúsznak össze az ízületek.Hatásos pakolásokat készíthetünk kollagénnel keverve arcra,ráncok ellen és fájó izületekre külsőleg és belsőleg egyaránt.
Az optimális zselatinbevitel mennyisége naponta 10 g. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek és orvosolhatók a kellemetlen tünetek.További előnye, hogy a zselatin nem rendelkezik zsírral vagy koleszterinnel, ugyanakkor nagyon gazdag kollagénben.Ajánlott kombinálni Lizin-el,kollagénnel,c vitaminnal.Ne feledjük hogy a kollagén beépülésében szükséges a rendszeres mozgás.
Származás: Németország
Energia 342 kcal
Fehérje 84 g
Zsír 0.1 g
Telített 0 g
Egyszeresen telítettlen 0 g
Többszörösen telítettlen 0 g