Étkezési sertés zselatin - 240 bloom
magas zselésítő hatású sertés zselatin ami tükrözi a minőségét is.
A bloom érték kifejezi a zselatin gélesedő képességét. Minél nagyobb a száma, annál erősebb a kapott termék.
Ez egy nagy értékű fehérje, fehérjetartalma 80–90%
A 240 zselatin becsült adagolása 1 kg gél esetén
Enyhén kötött gél Aszpik tálak............................... 30-40g
Közepesen kemény gél Aszpik torták....................... 50-70 g
Szilárd gél,szeletelt termékek szalámi és mozaikok.... 80-100 g
Előkészítés:
Öntsön kívánt mennyiségű zselatint a megfelelő mennyiségű vízbe, és enyhén keverje össze, hagyva, hogy megduzzadjon. Ezután melegítse a gélt vízfürdőben körülbelül 60-65 ° C hőmérsékletre, alkalmanként keverve. Feloldódás után a készített gél elkészült. Ezt követően néhány órán át hűteni kell.
Általános hibák az elkészítés során:
magas hőmérséklet, a zselatin nem forrhat fel, legfeljebb 90 ° C hőmérsékletig. Túl gyors keverés, légbuborékok képződése.
Leírás:
A zselatint részleges denaturálással nyerik, ez egy nagy értékű fehérje, fehérjetartalma 80–90%. A zselatin állati eredetű természetes anyag, amely főként kollagént tartalmaz. Egyéb fehérjéket is tartalmaz, például kreatint, albumint és hasadásuk eredményeként létrejövő termékek. Ezenkívül a zselatin kis mennyiségben tartalmaz nukleinsavakat, szénhidrátokat és ásványi sókat. A zselatin feloldódik a vízben, és kolloid rendszert képez - egy sót, amely a hőmérséklet-emelkedés következtében könnyen gélekké alakul. A zselatint széles körben használják. Az élelmiszeriparban sűrítőként, kolloid tartósítószerként, kötőanyagként és habként is szolgál. Desszertek, pudingok, zselék készítésére használják. Az élelmiszeriparban különféle hús- és halételek készítésére használják, zselében tálalva. Sűrítőként használják a joghurt előállításában, valamint védőanyagként a fagylalt és a fagyasztott desszertek előállításában. A húsiparban sonkák, aszpikok és töltelékek előállítására használják.
Természetes orvosság a porc megújulásához a zselatin
Hatása megegyezik a kollagénnal.Nagy előnye, hogy nagyon könnyű elkészíteni, és igazi csodaszer a térd-, csípő- és egyéb ízületi problémákban.Hasonló szerkezetű, mint a porc, kitölti a réseket, így nem csúsznak össze az ízületek.Hatásos pakolásokat készíthetünk kollagénnel keverve arcra és fájó izületekre egyaránt.
Az optimális zselatinbevitel mennyisége naponta 10 g. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek és orvosolhatók a kellemetlen tünetek.További előnye, hogy a zselatin nem rendelkezik zsírral vagy koleszterinnel, ugyanakkor nagyon gazdag kollagénben.Ajánlott kombinálni Lizin-el,kollagénnel,c vitaminnal.Ne feledjük hogy a kollagén beépülésében szükséges a rendszeres mozgás.