Kezdőlap » Izületvédők » Kollagén (sertés kollagén) 1kg
A kollagén - Hidrolizált prémium sertés kollagén
A kollagén az egyik legfontosabb építőanyaga a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és a bőrnek. Mennyisége meghatározó szerepet tölt be az emberi szervezetben.Elősegíti a bőr üdeségének,rugalmasságának megőrzését, a haj és a körmök szépségét és az ízületek könnyű mozgékonyságát.Öregedéssel csökken a kollagén termelés Amikor testünkben a kollagén mennyisége csökken, egyre gyakrabban jelentkezik tünetként, fáradság, kimerültség, izületi fájdalmak. Ezek olyan jelek, amelyek az életkor növekedésével egyre gyakoribbá válnak. Szerkezeti tulajdonságain kívül, a kollagén a növekedés és szinte az összes testszövet megújulásának elsődleges serkentője. A legtöbb öregedéshez kapcsolódó betegség kialakulása, szoros összefüggésben áll a rendelkezésre álló kollagén mennyiségének csökkenésével, melynek hatása testünkön is megmutatkozik.Az életkor előrehaladtával a szervezet nem termel elegendő kollagént a porcok épségben tartásához. Ennek következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek.Az életkor előrehaladtával a szervezet nem termel elegendő kollagént a porcok épségben tartásához. Ennek következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek. A porc a lassú elhasználódás miatt elveszti simulékonyságát, ami nehezíti az ízületek mozgékonyságát is. Így alakul ki a porckopás, az artrózis. Előrehaladott stádiumban lévő artrózisban az ízületi sejttörmelék az ízületet gyulladásba hozhatja, ezáltal a kopási folyamat még inkább felgyorsul. Az, hogy az életkor előrehaladtával a porcszövet anyagcseréje lelassul, a porcállomány megvékonyodik, és csökken a rugalmassága, természetes folyamat. Azonban ez a folyamat nem feltétlenül csak az idősebb korúaknál kezdődhet el. Oda kell figyelniük mindazoknak, akik intenzíven sportolnak, rendszeresen járnak aerobic- vagy fitneszórákra, vagy nehéz fizikai munkával terhelik túl az ízületeiket. Azonban az ízületi elfajulás megelőzhető, illetve késleltethető megfelelő életmóddal és odafigyeléssel, pl. testsúlycsökkentéssel, kíméletes testmozgással és gyógytornával. A publikált tanulmányok szerint a szájon át fogyasztott kollagén-hidrolizátumról kimutatták, hogy a bélen keresztül felszívódik és a porcokban felgyülemlik. Konkrétabban, a kollagén-hidrolizátum bevitele szignifikáns mértékben stimulálja a sejten kívüli mátrix makromolekulák szintézisét a chondrociták által.A chondrociták porcsejtek, amelyek a porcban a porcos mátrixot termelik és fenntartják. Ez egy kulcsfontosságú információ, mivel ha bármi képes az ízületekben a kollagén és porcok szintézisét serkenteni, az nagyon hasznos az artrózis ellen és pozitív az ízület egészség számára. Ez a tény még fontosabb a fizikailag aktívabb emberek esetében.
Bőrünk az egyik legnagyobb szervünk: egy átlagos ember esetében nagyjából három kilogrammot nyom. Többféle anyagból épül fel, így egyaránt jelent van benne a víz, a zsírok, a fehérjék, a különféle ásványi anyagok és más vegyületek. A bőrnek meghatározó szerep jut a szervezet külvilággal szembeni védelmében, hiszen távol tartja a különféle kórokozókat - mindezek miatt érdemes kellő figyelmet fordítanunk bőrünk ápolására. Meghatározó vízmegkötő képessége Akár azt is mondhatjuk, hogy ez az "örök ifjúság forrása", hiszen elsősorban ez a fehérje segít a ráncok elsimításában. A külső környezeti hatások és az öregedéssel együtt járó természetes folyamatok idővel jelentősen csökkentik a szervezet keratintermelő képességét, így ahogyan idősödünk, bőrünk is egyre ráncosabbá válik. Az emberi szervezet fehérje állományának 30%-a, a bőrünk fehérjeinek 70%-a kollagén. A kollagén felelős a bőr és a bőr alatti szövetek rugalmasságáért, feszességéért, szépségéért. A kor előre haladásával a szervezetünkben található kollagén működő képessége lelassul. A szervezet kollagén termelése 30 éves kor körül már minimális. Vízmegkötő képessége ekkor már csökken, kevesebb vizet tud megkötni, ezáltal a bőr rugalmatlanná válik. Ekkor jelennek meg az apró ráncok, barázdák, sötét foltok. A bőr kiszárad, a haj fénytelenné válik. Az irhában alakulnak ki a ráncok: ebben a rétegben találjuk a vérereket, a szőrtüszőket és a faggyúmirigyeket. A fehérjék közül kiemelendő a kollagén és az elasztin, amelyek elsősorban a bőr rugalmasságáért felelnek A ránc a bőrben lévő kollagén és elasztin együttes munkájának megszűnésével keletkezik. A bőr hidratáltságának hiánya a ráncok kialakulásában már a 20-as éveinkben is jelentős szerepet játszik. A bőr vízmegtartó kapacitása csökken.
A kollagén javítja a bőrszövet minőségét,csökkenti és megszünteti az izületi bántalmakat,elősegíti a csontok, inak, porcok és izületek regenerációját,lassítja az öregedési folyamatokat A kollagént szinte semmilyen táplálékkal nem lehet pótolni.Táplálja a bőrt, és jótékony hatással van a haj és köröm egészségére. Folyamatos szedése esetén megmarad a hatás, nem ürül ki a szervezetből. Használatával a bőrre visszanyeri feszességét, rugalmasságát… A kollagén az egyik legfontosabb építőanyaga a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és a bőrnek. Mennyisége meghatározó szerepet tölt be az emberi szervezetben. Elősegíti a bőr üdeségének, rugalmasságának megőrzését, a haj és a körmök szépségét és az izületek könnyű mozgékonyságát. Jelentős szerepük van a porcfelszín épségének, a porcréteg megfelelő vastagságának és az izületi kötőszövetek optimális tápanyagellátásának biztosításában.
Íze: kellemes,és akár vízben is oldhatóÖsszetevők: sertés kollagén, I és III tipusCertifikát: Collagen-Element.hhu.pdfFigyelmeztetés:.A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és a kiegyensúlyozott életmódot!Tárolás: A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni! Száraz ,húvős helyen tartandó 8-25C-ig. A termék fogyasztása után a tasakot alaposan zárjuk le!
Energiatartalom (100g): | |
Fehérje - | 99,5 g |
szénhidrát - | 0 g |
zsír - | 0,5 g |
Energia - | 1700 kJ |
Energia - | 404 kcal |
AMINOGRAM (aminosav összetétel g/100g termékben)
Alanin | 9,0g |
Aszparaginsav | 5,7g |
Arginin | 7,6g |
Glycin | 22,6g |
Glutaminsav | 10,3g |
Hystidin | 0,6g |
Hydroxiprolin | 11,0g |
Hydroxylysin | 0,5g |
Isoleucin | 1,3g |
Leucin | 2,9g |
Lysin | 4,0g |
Methionin | 0,8g |
Fenylalanin | 2,3g |
Prolin | 13,1g |
Serin | 3,1g |
Threonin | 1,8g |
Tryptofan | 0,6g |
Tyrosin | 0,4g |
Valin | 2,4g |