Barion Pixel Izületvédők | Kollagén 400g | http://www.proteron.hu


Kezdőlap » Izületvédők » Kollagén 400g


        

Kollagén 400g

Sertés kollagén 400g

Akciós Népszerű

 

Termékfigyelő
Átlátható ártörténet
Cikkszám: 226
Ár (nettó) : 2 992 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
3 800 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

A kollagén

A kollagén az egyik legfontosabb építőanyaga a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és a bőrnek. Mennyisége meghatározó szerepet tölt be az emberi szervezetben.Elősegíti a bőr üdeségének,rugalmasságának megőrzését, a haj és a körmök szépségét és az ízületek könnyű mozgékonyságát.Öregedéssel csökken a kollagén termelés Amikor testünkben a kollagén mennyisége csökken, egyre gyakrabban jelentkezik tünetként, fáradság, kimerültség, izületi fájdalmak. Ezek olyan jelek, amelyek az életkor növekedésével egyre gyakoribbá válnak. Szerkezeti tulajdonságain kívül, a kollagén a növekedés és szinte az összes testszövet megújulásának elsődleges serkentője. A legtöbb öregedéshez kapcsolódó betegség kialakulása, szoros összefüggésben áll a rendelkezésre álló kollagén mennyiségének csökkenésével, melynek hatása testünkön is megmutatkozik.Az életkor előrehaladtával a szervezet nem termel elegendő kollagént a porcok épségben tartásához. Ennek következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek.Az életkor előrehaladtával a szervezet nem termel elegendő kollagént a porcok épségben tartásához. Ennek következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek. A porc a lassú elhasználódás miatt elveszti simulékonyságát, ami nehezíti az ízületek mozgékonyságát is. Így alakul ki a porckopás, az artrózis. Előrehaladott stádiumban lévő artrózisban az ízületi sejttörmelék az ízületet gyulladásba hozhatja, ezáltal a kopási folyamat még inkább felgyorsul. Az, hogy az életkor előrehaladtával a porcszövet anyagcseréje lelassul, a porcállomány megvékonyodik, és csökken a rugalmassága, természetes folyamat. Azonban ez a folyamat nem feltétlenül csak az idősebb korúaknál kezdődhet el. Oda kell figyelniük mindazoknak, akik intenzíven sportolnak, rendszeresen járnak aerobic- vagy fitneszórákra, vagy nehéz fizikai munkával terhelik túl az ízületeiket. Azonban az ízületi elfajulás megelőzhető, illetve késleltethető megfelelő életmóddal és odafigyeléssel, pl. testsúlycsökkentéssel, kíméletes testmozgással és gyógytornával. A publikált tanulmányok szerint a szájon át fogyasztott kollagén-hidrolizátumról kimutatták, hogy a bélen keresztül felszívódik és a porcokban felgyülemlik. Konkrétabban, a kollagén-hidrolizátum bevitele szignifikáns mértékben stimulálja a sejten kívüli mátrix makromolekulák szintézisét a chondrociták által.A chondrociták porcsejtek, amelyek a porcban a porcos mátrixot termelik és fenntartják. Ez egy kulcsfontosságú információ, mivel ha bármi képes az ízületekben a kollagén és porcok szintézisét serkenteni, az nagyon hasznos az artrózis ellen és pozitív az ízület egészség számára. Ez a tény még fontosabb a fizikailag aktívabb emberek esetében.

Bőrünk az egyik legnagyobb szervünk: egy átlagos ember esetében nagyjából három kilogrammot nyom. Többféle anyagból épül fel, így egyaránt jelent van benne a víz, a zsírok, a fehérjék, a különféle ásványi anyagok és más vegyületek. A bőrnek meghatározó szerep jut a szervezet külvilággal szembeni védelmében, hiszen távol tartja a különféle kórokozókat - mindezek miatt érdemes kellő figyelmet fordítanunk bőrünk ápolására. Meghatározó vízmegkötő képessége Akár azt is mondhatjuk, hogy ez az "örök ifjúság forrása", hiszen elsősorban ez a fehérje segít a ráncok elsimításában. A külső környezeti hatások és az öregedéssel együtt járó természetes folyamatok idővel jelentősen csökkentik a szervezet keratintermelő képességét, így ahogyan idősödünk, bőrünk is egyre ráncosabbá válik. Az emberi szervezet fehérje állományának 30%-a, a bőrünk fehérjeinek 70%-a kollagén. A kollagén felelős a bőr és a bőr alatti szövetek rugalmasságáért, feszességéért, szépségéért. A kor előre haladásával a szervezetünkben található kollagén működő képessége lelassul. A szervezet kollagén termelése 30 éves kor körül már minimális. Vízmegkötő képessége ekkor már csökken, kevesebb vizet tud megkötni, ezáltal a bőr rugalmatlanná válik. Ekkor jelennek meg az apró ráncok, barázdák, sötét foltok. A bőr kiszárad, a haj fénytelenné válik. Az irhában alakulnak ki a ráncok: ebben a rétegben találjuk a vérereket, a szőrtüszőket és a faggyúmirigyeket. A fehérjék közül kiemelendő a kollagén és az elasztin, amelyek elsősorban a bőr rugalmasságáért felelnek A ránc a bőrben lévő kollagén és elasztin együttes munkájának megszűnésével keletkezik. A bőr hidratáltságának hiánya a ráncok kialakulásában már a 20-as éveinkben is jelentős szerepet játszik. A bőr vízmegtartó kapacitása csökken.

A kollagén javítja a bőrszövet minőségét,csökkenti és megszünteti az izületi bántalmakat,elősegíti a csontok, inak, porcok és izületek regenerációját,lassítja az öregedési folyamatokat A kollagént szinte semmilyen táplálékkal nem lehet pótolni.Táplálja a bőrt, és jótékony hatással van a haj és köröm egészségére. Folyamatos szedése esetén megmarad a hatás, nem ürül ki a szervezetből. Használatával a bőrre visszanyeri feszességét, rugalmasságát… A kollagén az egyik legfontosabb építőanyaga a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és a bőrnek. Mennyisége meghatározó szerepet tölt be az emberi szervezetben. Elősegíti a bőr üdeségének, rugalmasságának megőrzését, a haj és a körmök szépségét és az izületek könnyű mozgékonyságát. Jelentős szerepük van a porcfelszín épségének, a porcréteg megfelelő vastagságának és az izületi kötőszövetek optimális tápanyagellátásának biztosításában.

Összetevők: hidrolizált sertés kollagén, I és III tipus

Certifikát: Collagen-Element.hhu.pdf

Adagolás: 2x5g / nap.2-3 dl meleg, de nem forró vízben vagy tejben oldja fel. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.Csapott evőkanál kb. 5g.

Figyelmeztetés: Nem alkalmas gyerekeknek 15 éves korig.A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és a kiegyensúlyozott életmódot!

Tárolás: A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni! Száraz ,húvős helyen tartandó 8-25C-ig. A termék fogyasztása után a tasakot alaposan zárjuk le!M inőségét megőrzi 24 hónapig a gyártás időpontjától.

Energiatartalom (100g):
Fehérje - 99,5 g
szénhidrát - 0 g
zsír - 0,5 g
Energia - 1700 kJ
Energia - 404 kcal

 

 

 

 

AMINOGRAM (aminosav összetétel g/100g termékben)

Alanin

9,0g
Aszparaginsav 5,7g
Arginin 7,6g
Glycin 22,6g
Glutaminsav 10,3g
Hystidin 0,6g
Hydroxiprolin 11,0g
Hydroxylysin 0,5g
Isoleucin 1,3g
Leucin 2,9g
Lysin 4,0g
Methionin 0,8g
Fenylalanin 2,3g
Prolin 13,1g
Serin 3,1g
Threonin 1,8g
Tryptofan 0,6g
Tyrosin 0,4g
Valin 2,4g

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

YjY0YTQ4Z
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: