Kezdőlap » Fűszerek » Őrölt édes paprika ASTA 140 (50g)


        

Őrölt édes paprika ASTA 140 (50g)

Édes paprika ASTA 140 (50g)

Új Akciós

 

Cikkszám: 203
Szokásos ár 430 Ft
Ár (nettó) : 228 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
290 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Édes őrölt paprika ASTA 140

A felhasznált növény egy része: szárított paprikapép kis mennyiségű maggal

Megjelenés és szín: ömlesztett,csomók nélkül, gazdag vörös szín

Az őrölt paprika a karotonoidok közé tartozik amit étel szinezékeket tartalmaz. Ezek capsanthin, capsorubin, zeaxanthin és cryptoxantine. Ezeknek az anyagoknak a színe sárga és narancssárga és piros között mozog, és az őrölt paprika megjelenése pontosan azok reprezentációjától függ.

Aroma és íz:aromás aroma, enyhén keserű édes íz

Használat a konyhában: gulyás, húsételek, mártás, hús, grill, saláták, levesek, növényi keverékek. Ez adja az élelmiszer színét és ízét.

Érzékeny a szinezék a hőre. Ezért ne adja hozzá a paprikát a forró olajhoz - keserű és barna lesz. Minél jobb a fűszer, annál könnyebb égetni.

Történelem és jelen: a paprikának otthona Közép-Amerikában van, ahonnan Kolumbusz Kristófgal érkezett Európába a 15. században. Először Spanyolországban került, ahol "spanyol borsnak" nevezték, majd hasonló éghajlatú régiókra terjedt ki. A 16. században Morvaországban kezdték termeszteni, és a mai Bulgária és főleg Magyarország régióiban virágzott a legjobban, ahol a feldolgozás híres hagyománya fejlődött.

Egészségügyi hatások:

  • elősegíti az immunitást, antiszeptikus hatása van
  • felgyorsítja az emésztést, kiküszöböli a fefúvódást
  • tisztítja az emésztőrendszert, a veséket és a húgyutakat
  • támogatja az ereket és a szívet
  • kedvezzően hat a haj, a körmök, a bőr, a vérképzés egészséges állapotára

Mit jelent az ASTA megnevezés?

Az ASTA (American Spice Trade Association) úgynevezett extraktív festést fejez ki, azaz mennyi festék szabadul fel a paprikából az olajba. Hagyjuk, hogy a fűszerek acetonban kioldódjanak, majd spektrofotometriás módon mérjük meg a kapott kivonat színét. Az eredmények 30 és 180 között mozognak. Általában minél magasabb a szám, annál jobb a fűszerek színezőképessége, és vele együtt az ára nő.

A felhasznált paprika sokfélesége és a termesztés során a körülmények nagy hatással vannak az ASTA értékére. Azt állítják, hogy a legmagasabb ASTA érték körülbelül 200 lehet, de megfelelő típusú borsra van szükség, ideális feltételekre a termesztési időszak alatt és gyengéd feldolgozási módszerre.

 

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

NWI5Z