Majoránna
A felhasznált növény része: levelek és virágok
Szín és megjelenés: szürke-zöld és olíva színű szárított levelek
Használat a konyhában és az iparban: hüvelyesek, burgonyalevesek, zöldséglevesek, pörköltek, darált hús, pástyák, burgonya palacsinta, a gyilkosság során. Legfeljebb 10 perccel az étel főzése előtt adjuk hozzá, hosszabb főzés után keserű és elronthatja az étel ízét.
Történelem és jelen: Marjondot már az ókorban gyógynövénynek tekintették, ahol egy italt készítettek belőle. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak kiterjesztették Európa többi részére keresztes hadjárataik során. Napjainkban ez az egyik legszélesebb körben használt fűszer.
Egészségügyi hatások: serkenti az étvágyat, elősegíti a gyomornedvek kialakulását, a puffadás ellen, erősíti az idegrendszert, erősíti a méhet, a marjole tea jó fejfájásra vagy megfázásra
A Marjo d'Or nem hiányozhat a konyhából az ételek ízesítésére!