TÖBBET ADUNK KEVESEBBÉRT!    A JÓ OLDALON VAGYUNK! 

Kezdőlap » » Szukralóz 100g - édesítőszer


Szukralóz 100g - édesítőszer

Sucralose - Zero Carbs

 

Cikkszám: 051
Általános ár 7 800,0 Ft
Áraink Nettó: 5 433,1 Ft
Áraink Bruttó (27.0 %):
6 900,0 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 
Szukralóz 100g - édesítőszer - 1

A szukralóz (E 955) a szacharóz 3 klóratomot tartalmazó származéka (1,4,6-triklór-galakto-szacharóz). 1976-ban fedezték fel Nagy-Britanniában, 2003-ban került engedélyezésre az EU-ban.A szukralóz ízprofilja a cukoréhoz igen hasonló, de édesítőereje 650-szor nagyobb. Kristályos vegyület, vízben jól oldódik, nem higroszkópos, széles pH- és hőmérséklet-tartományban stabil, és nem lép rakcióban más összetevőkkel. Kedvező technológiai tulajdonságai miatt a termékek nagyon széles körében képes a cukor helyettesítésére: többek között italokban, édességekben, desszertekben, lekvárokban, konzervekben, szószokban és gabonatermékekben alkalmazzák (Eszterle, 2002; Molinary és Quinlan, 2006).Az édesítőszer több mint 80 országban engedélyezett, Splenda márkanéven forgalmazzák.A fogszuvasodást okozó baktériumok csak korlátozott mértékben képesek a szukralóz hasznosítására, ezért kariogén hatása a cukorénál lényegesen kisebb (Goldsmith és Merkel, 2001).A szukralóz kb. 15%-ban szívódik fel a bélrendszerből, amely mennyiség nagy része változatlanul, míg kisebb része átalakulás során, glükuronid konjugátumok formájában a vesén keresztül távozik. A vegyület azonban nem bomlik le, és klóratomjait sem veszti el. A szukralóz kis része extrém körülmények (hő, pH) között lassan a két alkotó monoszacharidra, 1,6-diklórfruktózra és 4-klórgalaktózra hidrolizál, amely vegyületeket a szervezet szintén nem képes hasznosítani (Molinary és Quinlan, 2006). A szukralóz egészségre ártalmatlanságát az elmúlt 20 évben végzett több mint 100 vizsgálat igazolta (Goldsmith és Merkel, 2001).

Adagolás: 1g szukralóz = 660g cukor.

Napi maximális adag 0,75g,egyszeri 0,05g ajánlott

Figyelmeztetés: Ajánlott napi adagot nem szabad túllépni. A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és a kiegyensúlyozott életmódot! Sportolóknak alkalmas.

Tárolás: A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni! Száraz ,hűvös helyen tartandó 8-25C-ig. A termék fogyasztása után a terméket alaposan zárjuk le!Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig.

Energiatartalom (100g):

Fehérje -

0 g

Szénhidrát -

0 g

Zsír -

0 g

Energia -

0 kJ

Energia -

0 kcal

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól. Írja meg kérdését, észrevételét.

comment

ODBhOD